zaterdag 15 september 2007

Pracht en praal

Tavarnelle Val di Pesa- Siena. Festa di Piazza was niet echt een topfeest. Het plaatselijke koor in canon, meer niet. Het publiek ging ook niet echt uit het dak maar ze waren er wel. Vandaag de tweede dag van het derde en laatste deel van de route. Het is zwaar. Ondanks dat we ons redelijk in conditie achten valt het tegen. De hellingen zijn lang en 10% is niets. We klagen niet. De tocht gaat vandaag verder het Chianti gebied in. San Donato, Castellina in Chianti zijn de plaatsen waar we doorheen rijden. Veel toeristen en het barst van de motorrijders op de route. Het landschap is soms adembenemend en we begrijpen de toeristen wel. Joke wordt tot twee keer toe gestoken door een Zuid Toscaanse steekvlieg. Ze heeft er behoorlijk last van. Om half twee bereiken we Siena. Boeken een hotel en gaan snel de stad in. Deze stad is echt prachtig. De Duomo is te bijzonder om te beschrijven. Wat een overdreven pracht en praal. Wel een geweldig monument. Piazza del Campo is supermooi. Het is groots en welhaast een overdosis aan .... We ervaren het ook zo. Wel nemen we een heerlijke pinot blanc (met heerlijke hapjes). Op zo'n piazza kun je zoiets niet laten. Kom je ooit in de buurt ga dan ook even kijken. Doei.

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

vrijdag 14 september 2007

Als het feest maar een thema heeft.

Empoli- Tavarnelle Val di Pesa. Hier begint de Commune della Chianti. De wijnen met de zwarte haan als teken komen uit deze streek. We gaan via Pozzale naar Montespértoli. Hier heb je eindeloze vergezichten. Uit deze plaats komt ook de Chianti Putto vandaan zo ook de witte Galestro. Koel het lekkerst. Het glooit hier behoorlijk en er zijn klimmetjes bij waar je een paar extra scheppen pasta voor mag nemen. Het is best pittig dus. In Fiano lunchen we lekker in de schaduw met een geweldig uitzicht. Na de lunch nog een pittige klim naar Marcialla en daarna rollen we helling af Tavarnelle binnen. Een dorp met prachtige nieuwbouw huizen. Goed aangelegde wegen met mooie stoepen. Het ziet er mooi maar ook wat non-italiaans uit. Er is ook een piazza natuurlijk. Vrijdag dus tijd voor een feestje. Waarvoor? Waarover? Maakt in feite niet uit, als je voor wijn feesten regelt waarom dan ook niet voor de Piazza. Salve.
Ps de koningin hebben we niet gezien.

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

donderdag 13 september 2007

Langzaam zwelt het geroezemoes aan

Pistóia-Empoli. Pistóia uitkomen was geen probleem. Blind varen op de Gps wel. Door wat voor instelling of fout waypoint kan ik niet zeggen maar het ging verkeerd. We kwamen op een enorm drukke weg terecht en konden niets anders doen dan doorgaan en kijken naar alternatieven. Die waren er niet en we moesten terug. Dat ging ook niet zomaar. Na 8 km keren en weer terug. Goed voor je motivatie. Nieuwe poging. Via de Monte Albano zou de poort naar Toscane open gaan. Een slopende klim naar 400 meter in 4 km. Veel verkeer en veel bochten. Uiteindelijk in San Baronto krijgen we uitzicht op wat ons te wachten staat. We gaan er even voor zitten. Niet alleen omdat het mooi is maar ook om de benen even rust te geven. Vanaf Porciano kronkelen we langs de heuvelrand door wijnranken en olijfboomgaarden. Cipressen toornen er hoog tussendoor. Wat is het hier mooi. We dalen tot Vinci. Het plaatsje waar Leonardo is geboren. We doorkruisen nog wat velden en rijden Empoli binnen een stadje aan de Arno. Een belangrijke kruising van wegen door de eeuwen heen in de 2e WO behoorlijk verwoest en het ontbreekt hier aan monumenten. Het is niet saai wel anders. Toch ook weer niet. In elke plaats waar we zaten gebeurde het en ook hier. Tussen vijf en zes uur. Op het piazza del Victoria of een ander plein. Het lokale volk verzamelt zich voor een praatje een een ongenblik socialiseren. Iets om jaloers op te worden. A Domani.(Tot morgen)

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

woensdag 12 september 2007

Sono touristi

Pistóia-Firenze. Con il treno. We hadden een dagje rust verdiend zo dachten we. Eerst even over de markt in Pistóia. Vervolgens naar Florence. Als je Florence instapt vanuit de trein krijg je het spontaan benauwd. Het bulkt er werkelijk van de toeristen en handelaren. Camera's met daarachter Japanners, Nederlanders en Amerikanen lopend achter de gidsen aan. Een groot deel van Florence is niet te zien door lange rijen kramen met allerlei niets zeggende prullaria nog erger dan op het Waterlooplein. Het is er propvol. Na een verplichte bijdrage bekijken we San Lorenzo en we staan in een honderd meter lange rij voor de Duomo. Alles wat we kunnen bekijken van Florence is mooi. Het is één groot museum maar door alle het gedoe er omheen lijkt het meer op een attractiepark. Na een paar uur besluiten we terug te gaan naar Pistóia en beloven onszelf later nog eens terug te komen. Op de terug weg komen we langs de big M. MacChickenmenu met frietjes en fanta en mayonaise. Na drie weken onderweg en ruim een week pasta en pizza is het even een thuiswedstrijd. Vanavond pakken we de draad wel weer op. Pistóia is nog een echt museum. Hopen dat ze het zo kunnen houden. Allora.

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

dinsdag 11 september 2007

Toscane

Gaggio Montano-Pistóia. Vanmorgen een zeer karig ontbijt na een echte Italiaanse maaltijd gisteren avond. Een hapje vooraf een primo e secundo e vino e caffè. Afgeladen maar een hele leuke ervaring rijker. De hotelbaas was zo in de weer dat het een lust was om door zo'n persoon te worden verwend. Heerlijke pasta en vlees met basalicumazijn en padano en rucola. Té lekker. Je ritme raakt er van in de war. Waar we nog meer door zijn ontregeld is het nieuws dat een van onze buren is overleden. Het werpt je even terug in de harde werkelijkheid van alle dag...Toch storten we ons voor de 1e keer omlaag vanuit ons hotel naar Porretta Terme. Een oord waar men bronwater exploiteert als heilzaam. Je ziet er mannetjes en vrouwtjes vol hoop op iets onverwachts ronddwalen. Nog niet echt iets om te willen blijven dus rijden we door. De ss-632 op. Een prachtige weg dwars door de heuvels en bijna geen verkeer. Het klimt wel volgens de definitie van vals plat. In Biagioni kopen we een torta om de knorrende maag wat te vullen. Aangespoord door twee oudere dames die me van alles vertellen en waar ik geen woord Italiaans bij kan ontdekken. Ze waren wel aardig en dat telt. In Pontepetri eten we onze lunch ook alvast maar op. Het is zo'n mooi pleintje dat we reden willen om er te gaan zitten. De omgeving is vrijwel de gehele rit hetzelfde. Bosrijke heuvels om ons heen en diepe dalen onder ons. De rivier of wat daar voor doorgaat is de Reno en is de vermoedelijke reden geweest dat men er dorpen heeft gebouwd en wegen heeft gemaakt. Je ziet alleen maar oude mensen en er gebeurd helemaal niets meer. Ik noemde al het ontbreken van verkeer. ... Het is er mooi en dat is dan alleen zo voor mensen zoals wij. De mensen zijn er vriendelijk. Dat geeft ook te denken. Bij Piastre storten we ons voor de tweede keer omlaag met 15%. Van 800 meter naar 100 meter in Pistòia. Een prachtige plaats met veel monumenten in Pisa stijl gebouwd. We lopen er vol verbazing rond te dwalen als we gebeld worden. Dat maakt de dag weer compleet en de batterij vol. Prego e buonanotte. (alstublieft en goeie nacht)

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

maandag 10 september 2007

Soms wel en soms niet

Guiglia- Gaggio Montano. Tot in het hart van de Appenijnen. Vandaag twee keer naar 895 meter gereden. Joke gaat heel goed. Ook het klimmen van meerdere kilometers lang. De Appenijnen hebben we in de volle glorie kunnen bekijken. Voortdurend hoorden we elkaar "wow" of "oh" roepen als we weer een viewpoint hadden bereikt. De route ging de gehele rit lang over de SP-623. Via Rocca Malatina,Zocca, Castel d'Aino en Abetaia. Het was een pittige rit. Gisteren "homemade" pasta gegeten met misto verde, wat ongewoon lekker was. We merken wel dat we de gewone dingen gaan missen en nog een paar andere. Oh ja,Lambrusco (rood en koud en mousserend) is te doen bij de maaltijd.
Tenga il resto! (de rest mogen ze hebben)

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

zondag 9 september 2007

Appeninno zeggen ze hier

Modena- Guiglia. Na de hectiek van gisteren is Modena vandaag in een soort van appelflauwte als we vertrekken. Een verdwaalde auto of wandelaar en een enkele fietser. Naarmate de grens van de stad nadert komen steeds meer fietsers ons voorbij. Overal in Modena en omgeving zijn fietspaden aangelegd. Goed asfalt, hebben ze waarschijnlijk niet zelf gedaan. Via Castelnuovo, Spilamberto door goed onderhouden velden en langs prachtige huizen en vergezichten. Jazeker de Appenijnen komen eraan. Vanaf Vignola krijgen we een klim van 9 km naar ons eindpunt van deze dag. Het is warm en we dwingen onszelf om een paar keer te rusten in de schaduw. De klim zelf gaat goed. We kunnen goed merken dat we 1300 kilometer in de benen hebben. Veel water drinken is de boodschap. Omdat we de eerste weken zo lekker zijn opgeschoten hoeven we per dag niet zoveel kilometers meer. Lekker vroeg weg en voor de warmste tijd zover mogelijk komen is ons plan. In Guiglia stond de eigenaar van Albergo La Lanterna al op ons te wachten. Koffie en taart en een geweldige kamer. Gisteren hadden we gereserveerd. Na zo'n klim is de garantie van een bed wel lekker, daarom. Als dit zo doorgaat komt het goed. Ciao.

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"