zaterdag 11 augustus 2007

In beweging blijven

11, Aug, 2007
Het is mooi weer. We hebben ook even tijd om een lekker stuk te fietsen. Gisteren de stuurtassen rammelvrij gemaakt. Ik erger me vreselijk aan rammelende spullen aan de fiets. Het leidt me af en ga alllerlei acties ondernemen tijdens het fietsen om dit te stoppen. Welnu ze rammelen nog maar je hoort het niet meer. Toch wel een opluchting. In Lunteren effen gepauzeerd. Chaotisch dorp met een wanstaltige poort voor de winkelstraat.
Het wordt tijd dat we gaan want de rondjes worden te bekend en de Nederlandse weggebruikers irritant. Ik moet leren mijn mond te houden vindt Joke. Best moeilijk.
Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

donderdag 9 augustus 2007

Het moet dan maar met blogger.

De tijd dringt en ik heb niet meer genoeg tijd om verder te zoeken. Pech gehad dus. Met dit blog gaan we het verslag proberen te verslaan. Mms is niet erg gunstig en de onzin van KPN in elk bericht is ook vervelend. Het verslag zal niet dagelijks worden voorzien met nieuwe info. Wellicht een paar keer per week.
Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"

De route

04 Agustus, 2007
De route staat beschreven op de site van onbegrensd fietsen http://www.cartostudio.nl/fiets/ROME.HTML We volgen de hoofdroute Amsterdam naar Rome. Via Basel - Chur- Varenna- Firenze- Rome. De bijzonderheden van de route staan allemaal beschreven(direct of indirect via links) op de genoemde site. Een beetje puzzelen en je kan bijhouden waar we zitten via google earth of google maps. http://maps.google.nl.

Deel 3 ook in GPS

03 Augustus 2007
De route met een aantal varianten zit in de GPS. De backup staat op het internet gereed. Nu alleen nog maar het fietsen zelf. Totaal 15 routes en 456 waipoints. De totale route is plus/min 2000 km excl de kleine uitstapjes en verkeerde keuzes. De routes en de boekjes corresponderen zoveel mogelijk. De GPS map gaf zo nu en dan een andere oplossing. Of dat gunstig is om op te volgen zullen we ter plekke bekijken. Wordt vervolgd..

Nog effen

01 Augustus 2007
Het zou lekker weer worden dus dan toch maar de fiets gepakt. Het plan is om een pannekoek te gaan eten bij de Vuursche boer. Daarvoor een lekker stukje fietsen. Dan is het ook verantwoord om zo'n pannekoek te eten. De gehele tocht met de nieuwe lees zonnebril op gefietst. Dat is behoorlijk wennen. Vooral het zijgezicht is nu wazig. Voor sommigen zal dit geen nieuws zijn. In de middag toch ook nog even een bosje paling scoren in Spakenburg. Ook lekker zo'n puur Hollandse dag.

Firenze ponte Vecchio

July, 30, 2007
Dit moet ongeveer het zicht zijn bij het volbrengen van het 2e deel. Bij die brug komen we dan aan. Vijf routes vanaf Basel heb in de GPS gestopt. Twee in Zwitserland, Oostenrijk en Lichtenstein en drie in Italie tot aan Florence. Varierend in lengte en hoogte. Vooral de Appenijnen bobbelen wat in het landschap. We zullen er wel achter komen wat dat zal betekenen.

Verzamelen en selecteren

July, 27, 2007
Vandaag zijn we begonnen met het verzamelen, uitzoeken en vaststellen wat we willen meenemen. Echt uitstallen bedoel ik en zien hoeveel het is wat mee moet. Dat is best vroeg maar we willen alle tijd nemen zodat we weloverwogen kunnen schrappen. We hebben een aantal dingen gekocht. Kaart van Rome. Taalboekje, een nood maaltijd, extra oplaadbare batterijen en ga zo maar door. Vandaag ook de bevestiging ontvangen van onze verblijfplaats in Roma. Siamo molto contento. Verder hebben we deze week ook sandalen aangeschaft. Joke heeft JN teeva's en die van mij vallen nauwelijks zo te noemen. Ze lopen lekker, dat wel.

Even een ouderwets rondje.

July, 21, 2007
Op de heenweg hebben we de oude route naar Bussum gereden .Via Baarn en Anna,s hoeve naar Hilversum en Bussum. In Baarn was het Nationale fietsklierdag. We zijn werkelijk drie keer bijna van de fiets gereden.
Terug zijn we via de Witte Bergen en Eemdijk naar Hoogland gereden. Lekker rustig alleen met wat koeien en een verdwaalde boer. Ook even uitproberen of de kaartenhouder niet meer lostrilt. Het ding blijft nu goed zitten ook met een boekje erin. Ik heb gemerkt dat een extra hoesje wel mee moet.
Met de knie ging het goed vandaag.

Een MRI en een onderzoek van de knie.


July, 19, 2007
MRI? Van Roel hoorden we van het MRI- centrum te Amsterdam. De huisarts kan daarheen verwijzen. De tijd wordt krap en de knie geeft teveel ergernis. Daarom willen we zonder gedegen onderzoek niet aan de tocht beginnen. We hebben vorige week alles opgestart en vandaag hebben we alles kunnen ondergaan. Snel- jawel. De orthopeed heeft als belangrijkste diagnose vastgesteld dat vocht en verminderde kraakbeen functie in de knie samen met de lichte tordering door de val zorgen voor de pijnklacht. Fysiotherapie (vanaf maandag) zal de kracht van de structuren om de knie versterken. Gelukkig geen onoverkomelijke problemen. Fietsen mag en er is geen aanleiding om niet te gaan. Gelukkig!

De ronde van Putten

July, 14, 2007
Krachtig Huizen, Huinen dat zijn namen van dorpachtige buurtschappen van de gemeente Putten. Gewoon op de Veluwe. Vandaag zijn daar doorheen gefietst. Soms sta je dus ineens voor een tot nog toe onbekende plaats. Waarom gaan we zover als we dichtbij ook nog steeds nieuwe stukjes ontdekken? Het was een mooie tocht. Wel veel wind, vooral tegen. Vandaag ook de nieuwe kaarthouder getest. De test is geslaagd maar de kaarthouder voldoet niet. Daaraan moet ik nog wat aanpassingen verwerken.

Pillole per male di testa, termometro e cerotto.

July, 13, 2007
Verzamelen van alles wat mee moet en bedenken wat we thuis kunnen laten. In dat stadium zitten we nu. We hebben een paklijst van Vaude en dat helpt. We hebben onze ervaringen van vorige fietstochten. Het is zoals Koos zegt, alle wat je thuis laat- is meegenomen. Selectie en goed overdenken wat je echt nodig hebt op onze tocht.
Extra kleding voor onze tijd in Rome nemen we niet mee. We kopen daar wel wat we nodig hebben. Op EHBO spulletjes moet je niet teveel knijpen. Norit en andere pilletjes die nog driester kunnen werken, pleisters, tekentang, zalfjes, schaar, pincet enzovoort. Allemaal zaken die we gewoon bij ons willen hebben. Op naar Schothorst voor de ontbrekende middelen. Mark gaf vanmiddag aan dat we aan de arts een kuurtje na een tekenbeet moeten vragen om mee te nemen. Dat moeten we dan nog maar even doen. De EHBO-tas zit vol en we denken alles wat we voor kleine ongelukjes bij ons hebben.

1e Servicebeurt

July, 12, 2007
Vandaag zijn de fietsen helemaal technisch nagekeken. De derailleurs zijn gefinetuned en de spaken zijn nagetrokken. Ook hebben we een nieuwe standaard op de fiets gekregen. De oude standaard was zeer ongeschikt om de met tassen beladen fiets erop te kunnen neerzetten. Foutje van Giant? We vermoeden het. De nieuwe standaard is nu door de mensen van de fietsshop geplaatst als service. Goed hoor. De fietsen staan er vanaf nu helemaal klaar voor. Nu wij nog.

Kaarthouder

July, 08, 2007
De route staat opgetekend in drie boekjes. We zaten toch ook met een probleem. De stuurtas was ongeschikt om de boekjes tijdens het fietsen te kunnen gebruiken. Een geschikte kaart houder is niet vinden zonder alles te vernieuwen. Dan zelf maar weer knutselen. Met de goedkoopste houder van Hallfords en de stuurtas heb ik een fastclick houder gefabriekt die het gewicht van het boekje gebruikt om op de plaats te blijven. Volgende week uitproberen of het ook echt werkt.

Toch effen een stukje fietsen.

July, 07, 2007
De nieuwe fietscomputer gemonteerd op de fiets van Joke. De oude vertoonde teveel storingen en diende telkens weer opnieuw te worden ingesteld. Nu kunnen we goed bijhouden wat het aantal km's per dag en per route is. We besluiten een paar uurtjes te gaan fietsen. Niet ver wel even lekker er tussenuit. Een rondje Maarn dan maar. Leuk dorpje is dat. Veel ruimte. Van twaalf tot twee uur spreken we af. Er staat veel wind maar kiezen de route zo dat we daar minmaal hinder van ondervinden. We komen zelfs doorgebieden heen waar we nog niet eerder hebben gefietst. We hebben ook onze totaal km's geteld van de routes tot nu toe. We zitten nu op bijna 1000 km. We schieten al aardig op met de voorbereiding. Voor mezelf merk ik wel dat ik de rondjes om Amersfoort een beetje suf begin te vinden. We zijn toe aan nieuwe routes.

De tassen passen!

July, o4, 2007
Afgelopen winter hebben we een set nieuwe tassen gekocht voor Joke. Weer net iets handiger om te bevestigen. Het is een handig klik systeem waarmee je snel en simpel je tassen aan de fiets hangt. Mijn (Rien)tassen moesten op maat worden ingesteld. Het was weer in mooi gezicht om de fiets ogenschijnlijk rijklaar te zien staan. Nog maar 5 weken en dan trekken we er op uit. Mooi vooruitzicht.

Deel 1 zit in de gps.

Jun, 30, 2007
Tot Basel zit onze tocht in de Garmin (GPS). Een goeie werkwijze hiervoor bedenken ging eigenlijk door het gewoon maar te doen. Ik heb het ingedeeld in 5 routes van elk +- 30 waypoints. Door op deze wijze de route vooraf door te lopen ontdek je tegelijk ook de bijzonderheden. Je krijgt nog meer zin in om op de fiets te stappen. De laatste wijzigingen en opmerkingen haal ik vooraf van internet af en verwerk deze in de boekjes. Zie www.cartostudio.nl/fiets/ROME.HTML . De wijzigingen zijn aangevuld met de persoonlijke belevenissen van fietsers die de route onlangs hebben afgelegd. Wel goed opletten dus. Nu aan de slag met deel 2.

Far male di Ginocchio!

June, 29, 2007
De voorbereidingen gaan minder vanzelf dan gedacht. Naast te weinig tijd kampen we ook met blessures. Een nare knieblessure waardoor er toch sprake is van krachtverlies. Tijdens het gewoon fietsen zijn er geen echte beperkingen maar als het er even op aan komt, is de kracht er net niet. We hebben nog zes weken waarin we toch nog wel kilometers willen maken. Een kwestie van doorgaan dus. Inmiddels toch weer wat materaien ingekocht. Een fietscomputer voor Joke en Rainlegs voor ons beiden. Aan het materiaal hoeft het niet te liggen. Non avertene a male.

Kunnen we ook lekker fietsen na weinig rust?

june 21,2007
Hoe voelt dat na een enerverende avond en een hele korte nacht als je toch weer op de fiets stapt? Wonderwel gaat dat gewoon goed. Met kakelverse eitjes in de maag opweg. Doel even kijken bij Mark, zwaaien en dan via Coelhorst naar Baarn. Poffertjes eten . Een korte tocht om routine te kweken.

Klaar voor de berg!


Jun, 20, 2007
Vandaag trainingsritje naar Rhenen via de Amerongse berg en het vals plat bij Rhenen. De tocht: via het valleikanaal naar Scherpenzeel dan ri Leersumseveld, Overberg, Amerongen. Aldaar eten en drinken ingeslagen voor de picknick onderweg. Nu alleen nog een visje. Via Elst naar Rhenen. In Rhenen was er vis dus hebben we op een heel mooi en historsch punt gepicknickt. Tegen het vals plat op ri Venendaal en via Renswoude op de gps naar huis. Een prachtige route heeft het ding voor ons geregeld. Normaal kom je daar niet op. 16.00 uur weer thuis. Prachtig rondje van 70.4 km.

Garmin etrex

Jun, 19, 2007
voor de navigatie nemen we extra een Garmin Etrex mee. De route zelf is van Onbegrensd fietsen. 3 boekjes zijn het. De gps gebruiken we als de goede vervanger van de papieren kaarten. Door thuis alle waypoints in te geven kunnen we ondweg altijd de juiste richting bepalen.

Kunnen we een blog vullen met het mobieltje


juni 18, 2007
Het lijkt ons leuk om onze belevenissen kort op de site te zetten. Goed om er even voor te gaan zitten en de gedachten te stroomlijnen. Probeer splashblog eens. Per dag een klein fotootje en een paar regels.
We dachten dat we goed zaten tot vandaag.
Splashblog stopt er gewoon mee.
De server gaat plat en de service stopt. Erg jammer want op de treo werkte dit allemaal wel makkelijk en prettig.

Nu bij blogger.com oefenen en kijken of het werkt.