zaterdag 29 september 2007

Deel 5 Passeggiata Vittorio Emanuelle

Na controle ontdekken we dat we onze reispapieren voor maandag niet op orde hebben. Geen tickets voor de fietsen van Roma tot Milano. Dus eerst naar Termini. Een conducteur legt ons in pocco inglese e pocco italiano uit wat we missen. Aan het loket ging het minder makkelijk maar het is nu oké. We starten onze tour vandaag met de metro van Piazza Vittorio Emanuelle II naar het Piazza del Popolo. We maken een dwarsdoorsnede door de stad vandaag. Via de Santa Maria Del Popolo gebouwd in 1099 op de plaats van Nero's graf. We volgen de Via del Corso. Deze via is onze richting.
We bezoeken de Basiliek Sante Carlo del Corso met daar achter het mausoleo van Augusto en het Ara Pacis Augustae. Het mausoleo wordt gerestaureerd. Dat wordt tijd ook. Links zien we Spagna met alle toeristen en lopen door. Via het Parlementsgebouw naar het in 17 v chr. gebouwde Pantheon. Onvoorstelbaar zo oud en zo mooi. Naast Umberto I en Raphael wordt ook Vittorio daar geëerd. Natuurlijk is iedereen daar. Althans zo lijkt het. We vervolgen onze weg. bekomen met een lekkere grote gelato en arriveren bij het inmens grote monument van Vittorio Emmanuel II eens de koning van Italië. We scooren ergens een buskaartje en laten ons terugrijden. Nog even boodschappen doen.
Ventiunottantotto zei de blonde kassiere met de stem als Vittorio uit de film The Godfather. Even ben ik de draad kwijt. Un bello giorno.(een mooie dag)
Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com trefwoord "mms"