maandag 1 oktober 2007

Con il treno

Roma-Milano. In drie stukken. Roma-Livorno. Livorno- Genova pp. En tot slot voor deze dag Genova Piazza Publico- Milano Centrale. Tot aan Genova rijden we voornamelijk langs de kust van Mar Tirreno. Het is prachtig weer en het zijn prachtige beelden die aan ons voorbij schieten. Bij Carrara zien we de heuvels waar marmer en andere sierstenen worden gewonnen. Bijna bizar zo mooi. Het overstappen geeft wat problemen. De fietscoupe ontbreekt en na overleg met de conductrice die geen woord engels kan, krijgen we met onze 'italiaanse' uitleg een plek ergens op een tussendek. Ze staan er prima. Aan het eind als het toch wat drukker wordt treedt Joke toch nog een keer op en legt een scholier in duidelijk Nederlands uit dat hij er maar beter af kan blijven. Scusi signora. Si, ga maar gauw. Net voor Genova rijden we op het randje van de rotsen met fabelachtige uitzichten op de zee. Hij is echt blauw. De tweede overstap gaat al op routine en nu nog ons hotel vinden. Ik heb laten weten dat we onderweg zijn. Op tijd aangekomen op Milano Centrale. Hoe kom je eruit. De lift is verstopt ergens in een soort zaal. We vinden ‘m bij toeval. Het adres in de Garmin en door naar het hotel. Nog een aardig stukje fietsen vindt Joke zo midden in het nachtelijk Milaan.
Als je het afzet tegen het geheel is het niks. Rond 22.45 uur komen we aan in het hotel. Nog even eten en een vino drinken op de goeie afloop.
Het is nog 22 graden dus lekker op een terrasjes. Goed dat we er aan gewend zijn geraakt om zo suf laat te eten. Een rare dag. Posso.

Dit bericht ontvangt u van een KPN gebruiker.
U kunt niet antwoorden op dit bericht.
U kunt meer informatie vinden op www.kpn.com/mms.